КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Макарівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Квітень 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 23.04.2024, 16:09

    Головна » Архів матеріалів
    Щорічно 24 серпня ми відзначаємо головне державне свято – День Незалежності України! Цього року це четвер, який, у мирний час, був неробочим днем. Але на час дії воєнного стану вихідні через свята скасовуються. Україна уже вдруге відзначає День Незалежності в умовах повномасштабної війни. Нині сотні тисяч українців захищають свою державу, її кордони та суверенність на фронті, щоб ми знову могли відзначати цю дату. І за час війни весь світ побачив хоробрість і самовідданість нашого народу, а ми ще більше пишаємося тим, що ми – українці. Щиро вітаємо усіх освітян із Днем Незалежності! Дякуємо кожному за єдність, віру, силу духу, працю, відданість та патріотизм, який монолітно тримає нашу нень ... Читати далі »
    Переглядів: 62 | Додав: adminmak | Дата: 24.08.2023

    На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів Указом Президента України від 23 серпня 2004 року № 987 встановлено День Державного Прапора України, який відзначається щорічно 23 серпня. Державний Прапор як символ нашої країни є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення. Ще до християнізації Русі жовто-блакитні барви символізували Київську Державу. Майже всі герби міст Київщини й України обрамлялися жовто-блакитними кольорами. З XVIII століття полкові й сотенні козацькі прапори Війська Запорозького виробляли з блакитного ... Читати далі »
    Переглядів: 54 | Додав: adminmak | Дата: 23.08.2023

    відповідь міністра Російські окупанти не припиняють обстрілів України навіть уночі. Спускатися в укриття – обов'язково для безпеки кожного, і з початком навчального року в дітей можуть виникати труднощі. Наразі немає нормативного регулювання того, чи потрібно відправляти дітей у школу після того, як вони вночі сиділи в укритті через повітряну тривогу. Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий пояснив батькам свою позицію з цього питання на своїй сторінці Фейсбук. На думку Оксена Лісового, втомлена та невиспана дитина просто не зможе сприймати навчальний матеріал та досягнути потрібного рівня концентрації. Навіть дорослим важко працювати після того, як уночі була повітряна тривога, то ж щ ... Читати далі »
    Переглядів: 58 | Додав: adminmak | Дата: 21.08.2023

    На черговому засіданні Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про початок навчального року під час дії воєнного стану в Україні». Метою постанови є зменшення загроз життя і здоров’я здобувачів освіти та працівників закладів освіти у період дії воєнного стану через урегулювання питання організованого початку 2023/2024 навчального року. Так, у закладах загальної середньої освіти тривалість навчального року визначено з 1 вересня 2023 р. до 28 червня 2024 року. Організація освітнього процесу залежить від конкретної безпекової ситуації в кожному населеному пункті. Обласні військові адміністрації і засновники закладів освіти в цих умовах повинні ухвалювати рішення, що необхідні для збережен ... Читати далі »
    Переглядів: 59 | Додав: adminmak | Дата: 21.08.2023

    Сьогодні, 19 серпня, православні відзначають церковне свято Преображення Господнє. У народі цей день називають Яблучним Спасом. Цей день є одним з перших свят врожаю, день, з якого, згідно з повір’ями, природа розгорталася від літа до осені і зими. З цього дня розпочинали зустрічати осінь: не лише відчували її ранні холодні подихи, а й приймали перші дари. Тому, коли люди йшли до церкви, то клали у свої кошики груші, сливи, виноград, персики, овочі, інколи навіть жмут колосся чи пшениці. Головним же атрибутом святкової корзини були яблука, які, як вважали, не можна було їсти до 19 серпня, проте у цей день, а також опісля ці фрукти вживали в необмеженій кількості. Ще на Спаса радили збирати у ... Читати далі »
    Переглядів: 45 | Додав: adminmak | Дата: 21.08.2023

    16 серпня відбулось засідання президії Київської обласної організації Профспілки. Вступним словом розпочав роботу засідання голова обласної організації Анатолій ЦИКАЛЮК, який привітав та ознайомив присутніх членів президії щодо порядку денного. Були розглянуті питання щодо інформаційної роботи організаційних ланок Київської обласної організації Профспілки, про проведення щорічних звітів виборних профспілкових органів в організаційних ланках та інші питання щодо профспілкових виплат. Після обговорення усіх питань порядку денного президія прийняла відповідні рішення та постанови.
    Переглядів: 42 | Додав: adminmak | Дата: 21.08.2023

    ЦК Профспілки працівників освіти і науки України висловив свою позицію та бачення щодо таких напрацювань Міністерства освіти, як «Візія майбутнього освіти і науки України» та «Бачення України 2030: соціально-гуманітарна сфера». Ці документи широко обговорювалися у профспілкових організаціях закладів і установ освіти з подальшим спрямуванням до міністерства відповідних пропозицій від трудових колективів. Підтримуємо пріоритети «Візії майбутнього освіти і науки України» щодо досягнення рівня освіти, який би відповідав рівню країн ЄС, забезпечення гідних умов праці, справедливої її оплати, можливостей безперервного професійного розвитку педагогів та науковців, відбудови закладів освіти, зруйно ... Читати далі »
    Переглядів: 28 | Додав: adminmak | Дата: 21.08.2023

    Співпраця з Німецькою спілкою освіти: у фокусі уваги оздоровлення дітей освітян Другий рік поспіль Профспілка працівників освіти і науки України тісно співпрацює з Німецької спілкою освіти (GEW), які підтримують українських учителів матеріально та спряють відновленню психологічного здоров’я наших дітей. За запрошенням Німецької спілки освіти 10 дітей спілчан Профспілки працівників освіти і науки України з Київської області, Бучанського району, Макарівської територіальної громади мали можливість провести 2 тижні літа у наметовому таборі у Райнварцхофені в Баварії із 13 до 27 липня 2023 року, де вони обмінювалися досвідом разом з німецькими дітьми та набували нових знань і навичок. Діти з кер ... Читати далі »
    Переглядів: 31 | Додав: adminmak | Дата: 21.08.2023

    Із метою виправлення помилок, які допустили школи, вперше заповнюючи персональні дані учнів, та виділення додаткових коштів для оплати відпускних для педагогічних працівників Херсонської області, які на простої, Кабінет Міністрів України затвердив розпорядження «Про перерозподіл обсягу освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2023 році». Акт передбачає перерозподіл обсягу освітньої субвенції між місцевими бюджетами в обсязі 107 млн грн, що дасть змогу здійснювати оплату праці з нарахуваннями педагогічним працівникам у громадах, у яких було допущено помилки під час заповнення персональних даних учнів, та здійснити вчасну і повну виплату відпускних для педагогічних працівн ... Читати далі »
    Переглядів: 46 | Додав: adminmak | Дата: 11.07.2023

    Право на відпустку При простої працівники фактично не працюють, але за ними зберігають місце роботи (посаду) та заробітну плату повністю або частково. Періоди простою працівників зараховують до стажу роботи, що дає право на щорічну основну відпустку. Нарахування відпускних Період простою не враховують у розрахунковий період (останні 12 календарних місяців роботи, що передують місяцю надання відпустки). Працівникам, які були на простої менше року, розрахунковий період для обчислення середньої зарплати для оплати часу відпусток буде фактично відпрацьований за ці 12 місяців період — 4 місяці. Працівникам, які були на простої 12 і більше місяців, у яких відсутній розрахунковий період, для розр ... Читати далі »
    Переглядів: 50 | Додав: adminmak | Дата: 11.07.2023

    « 1 2 3 4 ... 65 66 »
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Конструктор сайтів - uCoz