КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Макарівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Березень 2017  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 20:16

    Головна » 2017 » Березень » 20 » День щастя і не тільки: події 20 березня
    16:43
    День щастя і не тільки: події 20 березня

    2012 році ООН проголосила 20 березня Міжнародним днем щастя з метою підтримати ідею про те, що всі люди планети прагнуть до щастя, передає Ukr.Media.

    Цей день, коли можна і потрібно згадувати найщасливіші моменти вашого життя. Налаштуйтеся на позитивний лад, відкиньте погані думки, посміхніться і обійміть міцніше своїх близьких та рідних, адже всі ми щасливі саме завдяки їм.

    Цікаво, що ініціатива установи Міжнародного дня щастя надійшла з невеликої гірської країни — Бутану. Вважається, що жителі Королівства Бутан є найщасливішими людьми в світі — чемпіонами по коефіцієнту Валового Національного Щастя, яким вимірюється національний добробут громадян. До речі, саме поняття коефіцієнта Валового Національного Щастя було введено і культивоване четвертим королем Бутану і стало одним з понять неофіційною державної філософії країни.

    На 20 березня цього року випадає День весняного рівнодення (Equinox). Це одне з найунікальніших явищ природи, коли центр Сонця в своєму видимому русі по екліптиці перетинає небесний екватор».

    Кажучи простіше, в цей день Земля, обертаючись навколо своєї уявної осі, що проходить через полюси, одночасно рухаючись навколо Сонця, знаходиться в такому положенні по відношенню до світила, що сонячні промені, що несуть теплову енергію, падають прямовисно на екватор. Сонце переходить з південної півкулі в північну, і в ці дні у всіх країнах день майже рівний ночі.

    У День весняного рівнодення починається Новий рік у багатьох народів і народностей Землі: Іран, Афганістан, Таджикистан, Казахстан, Киргизстан, Узбекистан – практично всі країни Великого шовкового шляху пов'язують початок нового року з ці явищем природи.

    До речі, у астрологів сьогодні професійне свято. Більше десяти років тому західні астрологи запропонували відзначати Міжнародний день астрології саме 20 березня, коли починається астрономічний і астрологічний рік, Сонце в цей час вступає в знак Овна. Так що логічно було б обмити входження в «овенную» зону зоряного календаря.

    У всьому світі 20 березня, з ініціативи ООН, святкується День Землі. Причому в календарі міжнародних свят існує два Дня Землі – сьогоднішній відзначається в День весняного рівнодення, а другий – 22 квітня. Перший має миротворчу та гуманістичну спрямованість, другий – екологічну.

    Дата 20 березня була обрана і офіційно затверджена у 1971 році ООН для Дня Землі саме тому, що на цей час випадає день весняного рівнодення, коли змінюється біологічний ритм планети, і вона переходить на новий виток свого розвитку, коли відбувається пробудження природи і її оновлення. Це день, при проведенні якого за традицією дзвонить Дзвін миру. Його потрійний удар символізує: минуле, сьогодення і майбутнє.

    З 1985 року багато країн відзначають 20 березня Міжнародний день без м'яса. У цей день магазини і ресторани відмовляються від продажу м'яса, а активісти пропагують вегетаріанство, а також ідеї співчуття тваринам і захисту навколишнього середовища.

     

    Переглядів: 326 | Додав: adminmak | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Конструктор сайтів - uCoz