КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Макарівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Квітень 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 17:27

    Головна » 2013 » Квітень » 24 » Наталія Королевська у Чорнобилі: Я не буду обіцяти те, чого не зможу виконати, проте з максимальною увагою ставлюся до запитів «чорнобильців
    13:35
    Наталія Королевська у Чорнобилі: Я не буду обіцяти те, чого не зможу виконати, проте з максимальною увагою ставлюся до запитів «чорнобильців

    Міністерство вирішило питання щодо порядку нарахування пільгових пенсій за Списком №1 для більшості осіб, які працюють у зоні відчуження. Про це під час зустрічі з працівниками Чорнобильської АЕС заявила Міністр соціальної політики України Наталія Королевська.

    «На сьогодні Міністерство вже вирішило питання щодо порядку нарахування пільгових пенсій за Списком №1 для більшості осіб, які працюють у зоні відчуження. Це дає можливість людям, які працювали в особливо шкідливих та особливо важких умовах, виходити на пенсію раніше та отримувати низку пільг», – зазначила Наталія Королевська.

    Вона також наголосила, що залишилося відкритим питання нарахування пільгових пенсій за окремими законами: військовим, держслужбовцям тощо. «Вирішення цього питання перебуває на моєму контролі. За підсумками наради, яка нещодавно відбулася у Міністерстві, створено окрему робочу групу за участі усіх зацікавлених сторін – зокрема, Пенсійного фонду, Мінюсту, Мінфіну, профспілок тощо. Впевнена, питання буде вирішено протягом найближчого часу», – сказала Міністр.

    На завершення вона зауважила, що соціальні проблем чорнобильців накопичувалися роками. «Сьогодні ми спільно з громадськими організаціями приїхали до зони відчуження, щоб почути безпосередньо від вас про наявні проблеми. Я не буду обіцяти те, чого не зможу виконати. Але ви можете розраховувати, що Міністерство з максимальною увагою поставиться до усіх ваших запитів і зробить усе, що в його компетенції», – резюмувала Наталія Королевська.

    Довідка

     

    Постановою КМУ від 16 січня 2003 р. №36 «Про затвердження списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах» затверджено Список №1 – виробництв, робіт, професій, посад і показників на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці, зайнятість в яких повний робочий день дає право на пенсію за віком на пільгових умовах.

    У відповідності до статті 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення» від 05.11.1991 (у редакції від 09.12.2012):

    «На пільгових умовах мають право на пенсію за віком, незалежно від місця останньої роботи:

    а) працівники, зайняті повний робочий день на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці, – за списком №1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджуваним Кабінетом Міністрів України, і за результатами атестації робочих місць:

    чоловіки – після досягнення 50 років і при стажі роботи не менше 20 років, з них не менше 10 років на зазначених роботах;

     

    жінки – після досягнення 45 років і при стажі роботи не менше 15 років, з них не менше 7 років 6 місяців на зазначених роботах.

    Працівникам, які мають не менше половини стажу роботи з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці, пенсії на пільгових умовах призначаються із зменшенням віку, передбаченого статтею 12 цього Закону, на 1 рік за кожний повний рік такої роботи чоловікам і на 1 рік 4 місяці – жінкам…»

     

     

    Переглядів: 652 | Додав: adminmak | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Конструктор сайтів - uCoz