КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Макарівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Липень 2016  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 23.04.2024, 16:01

    Головна » 2016 » Липень » 14 » Освітяни району на Закарпатті
    15:23
    Освітяни району на Закарпатті

    Довгоочікуване літо. Пора, щедра на сонце, смачні дари природи, а також враження. У всіх, без винятку, асоціюється воно з відпустками. Хтось їде на береги Чорного (або ще якого) моря, хтось клопочеться біля городини, а от освітяни Макарівського району провели один день в сонячному Закарпатті. Чи багато потрібно? Взяли мінімум речей, прихопили хороший настрій і погожого вечора вирушили в дорогу на захід України. Неблизька дорога пролягла до старовинних закарпатських міст. Виснажлива ніч в автобусі не зіпсувала перших вражень від побаченого. Сонце ще тільки пробивалося крізь серпанок туманів, а перед очима вже височіли велетні-гори, вкриті лісами та легендами. Першою зупинкою на шляху 48 педагогів стало відвідування санаторію «Карпати», який є не лише лікувальним закладом, а й пам’яткою культури, адже частину споруд та паркову зону заклали відомі угорці – графи Шенборни. Розповідь екскурсовода Оксани Недзельської занурила усіх у далеке та захопливе минуле краю. Ходячи територією парку, екскурсанти набралися сил від легендарного дуба здоров’я, доторкнулися до вод джерела краси. Наступною пам’яткою, яку відвідала екскурсійна група, став Чинадіївський замок «Сент-Міклош», де всі дізналися про легендарного провідника повстанців князя Ференца ІІ Ракоці  та неймовірне кохання графині Ілони Зріні. Найбільше вражень викликало у всіх місто Мукачеве. Пройшовшись старовинними вулицями міста та дізнавшись його історію,  усі прибули до відомого Мукачівського замку «Паланок». Будівля замку вразила своєю могутністю та неприступністю. Присутні повністю занурились в легенди та історії середньовічної споруди. Але це була не остання зупинка – попереду всіх чекало славетне місто Ужгород. Кам’яна бруківка міста, охайність та чистота, розмірений темп життя, усміхнені та привітні люди зустріли гостей з Макарівщини. Мов середньовічні лицарі та дами піднялися освітяни кам’яними звивистими вулицями до Ужгородського замку, з високих стін якого відкрилася очам відвідувачів панорама міста. Йдучи екскурсійними маршрутами, аж дух захоплювало від емоцій та вражень: тут і легенда про білу діву, яка ночами відвідує замок незримою захисницею, і автентичні інтер’єри, збережені турботливими нащадками, і лицарські обладунки, просякнуті героїзмом та звитягою.

    Отак насичено пройшов день в сонячному Закарпатті. На завершення всі мали змогу прогулятися містом, скуштувати смачні закарпатські страви, попити кави у привітних та затишних кав’ярнях, вмочити ноги в стрімкій річці Уж.

    Захопивши із собою враження, море емоцій, сувеніри та подарунки рідним та близьким, втомлені, але задоволені, надвечір вирушили додому.

    За подаровану неперевершену екскурсію та приємні спогади хочеться подякувати людям, без яких ця поїздка не відбулася б. Ми щиро вдячні Народному депутатові України Сольвару Руслану Миколайовичу, голові Макарівськогої районної держаної адміністрації Семеновій Тетяні Миколаївні, голові Макарівської районної ради Гулаку Олександру Олександровичу.

    Переглядів: 494 | Додав: adminmak | Рейтинг: 5.0/1
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Конструктор сайтів - uCoz