КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Макарівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Березень 2014  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 13:11

    Головна » 2014 » Березень » 20 » ПОЛОЖЕННЯ про проведення обласної спартакіади серед працівників освіти Київської області, присвяченої 200-річчю з дня народження Т.Г.Шевченк
    18:49
    ПОЛОЖЕННЯ про проведення обласної спартакіади серед працівників освіти Київської області, присвяченої 200-річчю з дня народження Т.Г.Шевченк

    ПОЛОЖЕННЯ

    про обласну спартакіаду серед працівників освіти

    Київської області, присвяченої 200-річчю

    з дня народження Т.Г.Шевченка

     

    І. Мета та завдання

    1.1 Обласна спартакіада серед працівників освіти проводиться з метою пропаганди здорового способу життя.

    1.2. Головним завданням Спартакіади є залучення працівників освіти до занять фізичною культурою і спортом, організація їх активного відпочинку, зміцнення здоров’я, пропаганди фізичної культури серед населення.

     

    ІІ. Термін і місце проведення

    2.1. Обласна спартакіада проводиться в два етапи:

             - перший етап (на протязі квітня – травня) – змагання проводяться серед працівників закладів освіти міст та районів

             - другий етап – фінальні  змагання обласної спартакіади серед збірних команд міст та  районів

    2.2. Фінальні змагання обласної спартакіади проводяться 7 червня 2014 р. в місті Українка за адресою: м. Українка Обухівського району, будинок культури «Енергетик».

    Приїзд команд та проходження мандатної комісії до 10.00 години.

    Відкриття змагань о 10.30 годині.

    Початок змагань о 11.00 годині.

     

    Ш. Керівництво підготовкою та проведенням змагань

    3.1. Загальне керівництво організацією, підготовкою та проведенням обласної Спартакіади здійснює оргкомітет, затверджений президією Київської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України.

    3.2. Безпосереднє проведення змагань покладається на Київську обласну організацію фізкультурно-спортивного товариства «Спартак», головну суддівську колегію, старших суддів з видів спорту, що затверджуються Київською обласною організацією фізкультурно-спортивного товариства «Спартак».

    3.3. Оргкомітети, створені на місцях, забезпечують організацію і проведення змагань першого етапу на відповідних територіях.

    3.4. Проведення змагань обласної Спартакіади здійснюють:

             На першому етапі – районні та міські відділи освіти та відповідні організації Профспілки

             Другий етап – фінальна частина обласної спартакіади.

    Безпосереднє проведення фінальних змагань покладається на оргкомітет.

    3.5. Контроль за відповідністю заявок, наданих збірними командами-учасницями змагань, здійснюється Мандатною комісією, склад якої затверджується відповідним оргкомітетом.

     

     

     

    ІV. Учасники спартакіади та умови її проведення

    4.1. До участі у змаганнях обласної спартакіади допускаються працівники закладів освіти, які за станом здоровя допущені до змагань згідно з висновками лікувально-профілактичних закладів за місцем проживання учасників.

    4.2. Склад команди району чи міста визначається із працівників закладів освіти,які працюють з вересня 2013 р.і більше.

    Кожному учаснику команди дозволяється виступати в одному виді спорту.

    4.3. Фінальна частина обласної спартакіади проводиться серед збірних команд районів та міст.

    4.4. Всі учасники фінальної частини змагань повинні мати при собі документи: (копію трудової книжки про призначення на роботу в навчальному закладі та паспорт).

    Учасники змагань повинні мати єдину спортивну форму, мячики та ракетки для настільного тенісу, шашки, шахові дошки та шахові годинники.

    4.5. Відповідальність за стан здоров’я учасників під час змагань несуть медичні установи, які дали дозвіл на участь у змаганнях, а також організації, які  направляють учасників на змагання.

    V. Програма змагань з видів спорту

    Настільний теніс (чоловіки та жінки окремо)

    Змагання особисто-командні. Склад команди – 2 особи (1 чоловік та                     1 жінка).

    Змагання проводяться згідно з діючими правилами окремо серед чоловіків та жінок. Система проведення змагань визначається Головною суддівською колегією.

     

    Легкоатлетична естафета 4х100 м.

    Змагання командні. Кількість учасників від команди – 4 особи (2 чоловіка та 2 жінки). 1 та 2 етап - жінки, 3 та 4 етап – чоловіки.

    Змагання проводяться згідно з діючими правилами з легкої атлетики. Перемагає та команда, яка показала кращий результат.

     

    Шашки (чоловіки та жінки окремо)

    Змагання особисто-команді. Склад команди – 2 особи (1 чоловік та 1 жінка).

    Змагання проводяться згідно з діючими правилами.

    Контрольний час - 10 хв. на кожного учасника. Час туру - 20 хв. Система проведення змагань визначається головною суддівською колегією залежно від кількості учасників. Всі учасники повинні мати свої шашки, шахові дошки та годинники.

     

    Дартс (чоловіки та жінки окремо)

    У змаганнях з дартсу приймають участь керівники  управлінь/відділів освіти, голови регіональних організацій  Профспілки.

    Змагання особисті. Склад команди – 2 особи (1 чоловік та 1 жінка).

    Особиста першість визначається окремо серед жінок та чоловіків. Метання здійснюються стоячи, відстань від мішені до лінії, з якої гравці метають дротики, становить 2 метра 37 сантиметрів. Кожному учаснику дається 3 серії по 3 кидка дротиків. Перед заліковими серіями дозволяється 3 пробних кидка (метань).

    Переможцем визначається той учасник, який за сумою серій (9 кидків) набрав найбільшу кількість очок.

     

     

    VІ. Умови проведення змагань та визначення переможців

    6.1. Переможці першого етапу змагань визначаються згідно з положенням про проведення змагань, затвердженими на місцях.

    6.2. Переможці фінальних змагань спартакіади визначаються:

             - в особистій першості з видів спорту (н/теніс, шашки).

             - в особистій першості з дартсу:

    ·     окремо серед чоловіків та жінок

             - в командній першості з видів спорту (н/теніс, шашки, легкоатлетична естафета).

             - у настільному тенісі, шашках, легкоатлетичній естафеті визначається командне місце та нараховуються очки, які йдуть до загальнокомандного заліку.

    6.3. Загальнокомандне місце у Спартакіаді визначається за найменшою сумою очок, набраних учасниками команд в окремих видах спорту.

             У кожному виді нараховується за І місце – 1 очко, за ІІ – 2 очка,                             за ІІІ – 3 очка і так далі.

    За кожного не виставленого учасника змагань в індивідуальних номерах програми до залікових очок загальнокомандної першості додатково нараховуються штрафні очки із розрахунку - останнє місце після всіх учасників, які змагалися у виді спорту, плюс 5 очок.

    У випадку неучасті команди у змаганнях з командних видів спорту до залікових очок загальнокомандної першості додатково нараховуються штрафні очки із розрахунку - останнє місце після всіх команд, які взяли участь у виді спорту, плюс 10 очок.

    У випадку однакової кількості очок, набраних у загальнокомандному заліку, перевага надається командам, які посіли більше перших місць, якщо ці показники однакові - командам, які посіли більше других місць і т.д.

     

    VІІ. Нагородження переможців

    7.1. Учасники (окремо чоловіки та жінки), які зайняли І, ІІ, ІІІ місця змаганнях з шашок, настільного тенісу, дартсу нагороджуються дипломами та медалями відповідних ступенів.

    7.2. Команди, які посіли І, ІІ, ІІІ місця у змаганнях з н/тенісу, шашок, легкоатлетичної естафети нагороджуються кубками та дипломами, учасники – дипломами та медалями відповідних ступенів.

    7.3. Команди, які посіли І, ІІ, та ІІІ місця у загальнокомандному заліку нагороджуються Кубками та дипломами відповідних ступенів.

     

    VІІІ. Фінансове забезпечення змагань

    Витрати на проведення фінальних змагань Спартакіади (нагородження переможців, оплата суддів та обслуговуючого персоналу, оренда спортивних споруд, медичне обслуговування, озвучення змагань, добові та інших витрат, щодо підготовки і проведення змагань) - згідно кошторису за рахунок коштів Київської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України, Київської обласної організації ФСТ «Спартак».

    Витрати, пов'язані з проведенням І етапу змагань, покладаються на управління та відділи освіти та відповідні організації Профспілки.

    Витрати, пов'язані з відрядженням команд на змагання (спортивна форма, спортивний інвентар,автотранспорт та інші витрати) покладаються на управління та відділи освіти.

    Витрати, пов'язані з виплатою добових учасникам фінальних змагань, покладаються на міські та районні організації Профспілки.

            

     

     

    IХ. Порядок і терміни подання заявок

    9.1. Попередні заявки від міських та районних управлінь/відділів освіти на участь у спартакіаді подаються до Київської обласної організації ФСТ «Спартак» на електронну адресу: Spartak_kiyobl@ukr.net або Sobich1@mail.ru., телефон (04594)4-22-24, та в Київську обласну організацію профспілки працівників освіти і науки України на електронну адресу: profspilka@voliacable.com або profosvita-org@i.ua.

    Командні заявки (за підписом керівника, печаткою установи та обов'язково завірену лікарем та печаткою медичної установи) за формою (додаток №2), технічні заявки за формою (додаток №3) подаються безпосередньо мандатній комісії при реєстрації в день прибуття команд на змагання на кожний вид спорту окремо.

    Мандатна комісія змагань не буде приймати поіменні заявки, які не будуть відповідати вказаній формі та при відсутності вищезгаданих документів, а також без технічних заявок на види спорту.

    У випадку порушення Положення про проведення спартакіади, зокрема, участі осіб, які не працюють у відповідних установах, мандатна комісія має право не допускати (знімати) всю команду (учасника) до участі в змаганнях на всіх стадіях проведення змагань, як при виявленні порушень під час реєстрації, так і безпосередньо при проведенні змагань.

    Рішення мандатної комісії є остаточним, після його прийняття головою організаційного комітету.

    Всі команди повинні мати табличку з назвою своєї організації розміром 60 см х ЗО см, та єдину спортивну форму.

    Примітка: керівникам команди надати в мандатну комісію стислу характеристику організації для представлення на відкритті спартакіади (текст на 30 секунд).

     

    Х. Порядок підготовки спортивних споруд та забезпечення безпеки учасників і глядачів під час проведення змагань

    Відповідно до постанови кабінету Міністрів України від 18 грудня 1998 року №2025 "Про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів" :

    -   підготовка спортивних споруд покладається на їх власників;

    контроль за підготовкою спортивних споруд та забезпечення безпеки при проведенні змагань здійснює робоча комісія, яка утворюється відповідними організаціями;

    власник спортивної споруди не пізніше ніж за 4 години до початку змагань зобов'язаний подати до робочої комісії акт про її готовність до проведення змагань.

    Невиконання вимог, передбаченим цими пунктами, що стали причиною виникнення надзвичайних обставин під час проведення змагань, спонукає до відповідальності, передбаченої чинним законодавством України.

     

    ХІ. Протести

    Представник команди, що подає протест, негайно після закінчення програми змагань з видів спорту (гри і т.д.) попереджує в усній формі суддю, старшого суддю, що обслуговував змагання (гру і т.д.) та не пізніше, ніж за ЗО хвилин після закінчення змагання (гри і т.д.) в письмовій формі подається протест в суддівську колегію змагань з цього виду спорту.

    Протест негайно розглядається головним суддею змагань, при умові сплати бухгалтеру, що обслуговує змагання, грошового внеску в розмірі __50__ грн. з видачею представнику команди, що подає протест, корінця прибуткового ордеру на цю сумму.

    Якщо протест задовольняється, то внесок повертається команді, що подала протест.

    Письмовий протест повинен бути вичерпно умотивований і підписаний представником команди.

    Несвоєчасно подані протести не розглядаються.

     

    Положення є запрошенням на змагання ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ    КОМІТЕТ


    Переглядів: 787 | Додав: adminmak | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Конструктор сайтів - uCoz