КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Макарівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Жовтень 2014  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 2
    Гостей: 2
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 19.03.2024, 10:29

    Головна » 2014 » Жовтень » 16 » Профспілки пікетували Кабінет Міністрів України
    10:23
    Профспілки пікетували Кабінет Міністрів України

    15 жовтня 2014 року відбулася солідарна акція протесту профспілок з нагоди відзначення Міжнародного дня боротьби з бідністю у формі маніфестації та пікетування Кабінету Міністрів України.


    Ця акція була ініційована Федерацією профспілок України. А рішення про її проведення було прийнято на Всеукраїнському форумі профспілок «За гідну працю і добробут людини», якій відбувся 7 жовтня.

    Приблизно п’ять тисяч спілчан вийшли з гаслами «За гідну працю – за гідне життя». Освітянська делегація була однією з найчисельніших – понад 850 працівників освіти, учителів, викладачів, вихователів та студентів ВНЗ.

    Освітянська делегація була однією з найчисельніших – понад 850 працівників освіти, учителів, викладачів, вихователів та студентів ВНЗ. Так, були представлені освітянські колективи міста Києва, Київської, Чернігівської, Сумської, Вінницької, Одеської, Черкаської, Кіровоградсьої, Полтавської та інших областей.

    Основними вимогами демонстрантів до Кабміну стали питання захисту соціально-трудових і профспілкових прав та інтересів працівників.

    Люди обурені черговими спробами урядовців обмежити соціальні права працюючих та не можуть погодитися з антисоціальними пропозиціями Уряду, що містяться в численних законодавчих ініціативах.

    Наочними прикладами антисоціальної політики є підвищення в поточному році цін і тарифів на газ, житлово-комунальні, транспортні послуги, товари першої необхідності, продукти харчування при одночасному замороженні мінімальної заробітної плати, пенсії, штучному заниженні рівня прожиткового мінімуму, поширенні безробіття, зарплатних боргах трудящим і дискримінації в оплаті праці працівникам бюджетної сфери та багатьох інших фактів наступу на соціальні права громадян.

    Профспілки виступили проти:

    • Скорочення робочих місць і заморожування заробітних плат, пенсій.
    • Економії бюджетних коштів виключно за рахунок працюючого населення, пенсіонерів, членів їхніх сімей.
    • Підвищення цін та тарифів в умовах падіння реальних доходів.
    • Безправ’я людей у трудових відносинах, поширення нелегальної зайнятості без законного захисту та безпеки праці.
    • Позбавлення працівників і їхніх дітей санаторно-курортного лікування та оздоровлення, руйнації в цілому ефективно працюючої самоврядної системи соціального страхування.
    • Вибірковості Уряду в проведенні соціального діалогу і прийняття суспільно важливих рішень без врахування позиції профспілок.

    У виступах представники від профспілок вимагали зберегти та створити достатню кількість сучасних робочих місць, особливо для молоді, не допустити зупинки державних підприємств через обмеження в енергоресурсах, а також погасити зарплатні борги та забезпечити виплати застрахованим особам в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, зокрема в зоні проведення АТО, та підтримати законодавчі пропозиції профспілок щодо надійного захисту права працівника на своєчасне отримання винагороди за працю.

    Однією із важливих вимог стало питання підвищення з 1 січня 2015 року рівня мінімальної заробітної плати, пенсії, прожиткового мінімуму не менш ніж на рівень інфляції за 2014 рік і відновлення повноцінної індексації трудових доходів, пенсій і соціальних виплат.

    Також мітингуючи вимагали жорстко боротися з тіньовою економікою і ухиленням від сплати податків, ліквідувати дискримінацію в оплаті праці працівників бюджетної сфери і зайнятих на державний службі та в органах місцевого самоврядування, повернути державним інспекціям скасоване право вільного доступу до робочих місць для гарантованого захисту трудових прав, життя та здоров’я кожного працівника, а також при проведенні економічних реформ забезпечити поступове досягнення європейських соціальних стандартів.

    Учасники акції ухвалили вимоги до Кабінету міністрів України, а також звернення до Верховної Ради України і Глави держави щодо соціально-економічного захисту працівників. І переговорна група на чолі з Головою ФПУ Григорієм Осовим пішла до Уряду й передали вимоги трудових колективів у вигляді резолюції.

    Профспілки закликали Уряд невідкладно розпочати діалог із соціальними партнерами для визначення практичних завдань, строків, індикаторів та механізмів реалізації основної мети реформ – досягнення європейських стандартів життя, передусім у сферах зайнятості, оплати, безпеки праці, оподаткування, соціального розвитку, ефективного виробничого та трудового потенціалу країни для успішної конкуренції на світових ринках.

    Переглядів: 406 | Додав: adminmak | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Конструктор сайтів - uCoz