КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Макарівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Грудень 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 18:49

    Головна » 2015 » Грудень » 16 » В Україні відкрито online-проект шкільної статистики
    17:23
    В Україні відкрито online-проект шкільної статистики

    Аналітичний центр CEDOS презентував проект «Шкільна карта CEDOS», який створено з метою представлення цікавих даних про шкільну освіту в Україні. «Шкільна карта» надає користувачу інтерактивні карти, графіки та data-box з найбільш актуальними даними про середню освіту.

    За допомогою Шкільної карти, усі зацікавлені користувачі мають можливість дізнатись, наприклад, що частка молодих вчителів є більшою у школах сільської місцевості, а також у якому регіоні випускники отримали гірші результати ЗНО.

    Також, «Шкільна карта CEDOS» містить дані про рівень витрат на 1 учня в різних регіонах України.

    «Карти і графіки CEDOS дозволяють швидко і наочно оцінити стан речей зі школами в усій країні, побачити регіональні відмінності та основні тенденції, наприклад, підтвердити, що результати ЗНО тим кращі, чим більший населений пункт, у якому навчається абітурієнт. Разом з data-box проект стає інструментом в руках громадських активістів, батьків та вчителів, аби ставити обґрунтовані, чіткіші питання щодо фінансування і стану шкіл, та середньої освіти загалом» - зазначає освітній аналітик CEDOS Ірина Когут.

    У свою чергу, міністр освіти і науки Сергій Квіт, який взяв участь у презентації, відзначив, що відкритий доступ до даних є запорукою успішного реформування сфери освіти. Саме тому у проекті закону “Про освіту” є вимога оприлюднювати всю освітню статистику. ЇЇ ґрунтовний аналіз сприятиме більш вдалій політиці, що спиратиметься на потреби, які доведені даними та дослідженнями.

    Дані для «Шкільної карти CEDOS» було зібрано з Інформаційної системи управління освітою (ІСУО), Мінфіну та УЦОЯО, пізніше класифіковано та представлено у вигляді бази зі зручним інтерфейсом.

    У CEDOS зазначають, що у такому вигляді дані дають чітке уявлення про кількість, розмір та фінансування міських і сільських шкіл, видатки на їх утримання, кількість учнів на одного вчителя, рівень проходження та результати ЗНО.

    За допомогою бази кожен може комбінувати дані у data-box, або ж завантажити всю базу для роботи в інших програмах, адже CEDOS надає всю інформацію у відкритому доступі. Із появою нових даних «Шкільна карта CEDOS» буде оновлюватись.

    Проект реалізується за підтримки Open Society Foundation.

     

     

    Переглядів: 412 | Додав: adminmak | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Конструктор сайтів - uCoz