КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Макарівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Березень 2016  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 17:30

    Головна » 2016 » Березень » 24 » Відкриття VII з’їзду ФПУ
    15:38
    Відкриття VII з’їзду ФПУ

    У сучасних складних соціально-економічних умовах роль профспілок у забезпеченні законних прав та інтересів працюючої людини зростає, напевно, як ніколи. Про те, як покращити якість та підвищити ефективність і результативність профспілкової роботи, знайти нові шляхи для вирішення актуальних проблем, будуть говорити делегати VII з’їзду профспілок України, що відбудеться сьогодні, 24 березня, у Києві.

     Очікується, що форум профспілок стане публічною трибуною для всебічного аналізу діяльності та подальшого розвитку не тільки ФПУ, а й в цілому національного профспілкового руху. Делегати з’їзду, які представляють 43 всеукраїнські профспілки та усі регіональні профоб’єднання, повинні дати відповідь на запитання: що було зроблено в звітному періоді, що не вдалося зробити і чому, як ефективно протидіяти наступу на трудові і соціальні права спілчан, визначити головні, пріоритетні завдання на ближчу перспективу, виробити стратегію модернізації та розвитку ФПУ, її членських організацій, профспілкового руху в цілому.

    Основні теми дискусії, безумовно, визначаються європейським вибором України, необхідністю забезпечення сталого економічного розвитку суспільства та підвищення життєвого рівня населення. Все це вимагає консолідованих дій усіх учасників соціально-трудових відносин, підвищення ефективності соціального діалогу між профспілками, роботодавцями та владою на всіх рівнях. Тому відкрита та відверта розмова про наболіле, яка відбудеться на форумі, має діагностувати зони соціальної несправедливості та порушень конституційних, трудових та соціальних прав людей, які потребують негайного та ефективного втручання профспілок.

     

    Про те, що ця дискусія та пропозиції, які пролунають під час її проведення, будуть почути у владних кабінетах та в суспільстві, міжнародною спільнотою, свідчить той факт, що у форумі візьмуть участь представники міжнародних профспілкових об’єднань та національних профцентрів зарубіжних країн, керівники центральних органів державної влади і місцевого самоврядування, об’єднань роботодавців, представники МОП та інших закордонних представництв в Україні.

    У порядку денному профспілкового форуму доповідь Голови ФПУ Григорія Осового про Звіт Ради ФПУ про роботу з квітня 2011 року – березень 2016 року та Стратегію діяльності Федерації профспілок України на 2016–2021 роки «Європейський вибір», розгляд та затвердження Резолюцій VII з’їзду ФПУ «Профспілки – за європейський вибір України», «Профспілки – за результативний соціальний діалог в інтересах добробуту громадян», «Молодь – майбутнє профспілок», «За гендерну рівність і протидію насиллю», а також змін до Статуту Федерації профспілок України, вибори Голови ФПУ та підтвердження повноважень нового складу Ради ФПУ.

    Таким чином, з’їзд підіб’є підсумки діяльності ФПУ за минулі п’ять років, а також ухвалить Стратегію діяльності ФПУ на 2016-2021 роки «Європейський вибір».

    Переглядів: 400 | Додав: adminmak | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Конструктор сайтів - uCoz