КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Макарівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Березень 2016  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 05:27

    Головна » 2016 » Березень » 28 » VII з’їзд Федерації професійних спілок України: обрано Голову ФПУ
    08:35
    VII з’їзд Федерації професійних спілок України: обрано Голову ФПУ

    24 березня 2016 року відбувся VII з’їзд Федерації професійних спілок України, на якому було обрано голову ФПУ Григорія Осового. За нього віддали голоси 308 делегатів.

    Форум профспілок був покликаний стати публічною трибуною для всебічного аналізу діяльності та подальшого розвитку не лише ФПУ, а й загалом національного профспілкового руху.

    У роботі з’їзду взяло участь понад 1000 осіб – делегати з усіх регіональних профцентрів та всеукраїнських галузевих профспілок, представники СПО, сторони роботодавців на Національному рівні, представники Кабінету Міністрів України, міністерств і відомств, Національної служби посередництва і примирення, делегації національних профцентрів Азербайджану, Білорусі, Казахстану, Молдови, Німеччини, Польщі, Туреччини.

    Також були запрошені народні депутати України, керівники політичних Фракцій у Верховній Раді України, відповідальні працівники Адміністрації Президента України, Верховної Ради України, Національний координатор МОП в Україні, партнери ФПУ з міжнародних профцентрів Європейської конфедерації профспілок, Пан’європейської регіональної ради.

    Делегати з’їзду обговорили питання про те, що було зроблено протягом звітного періоду, що не вдалося зробити і чому, як ефективно протидіяти наступу на трудові і соціальні права спілчан тощо. Також було визначено пріоритетні завдання на найближчу перспективу, стратегію модернізації та розвитку ФПУ, її членських організацій та профспілкового руху в цілому.

    Голова ФПУ Григорій Осовий виступив зі звітною доповіддю про роботу з квітня 2011 року по березень 2016 року. «Звітна п’ятирічка поділяється на два надзвичайно контрастні періоди. Перший, 2011–2013 років, був періодом відновлення після світової фінансово-економічної кризи. Друга частина нашої роботи в звітному періоді, а саме з 2014 року, проходила в надскладних умовах суспільно-політичних трансформацій: анексія Криму, бойові дії на сході країни; масштабне падіння виробництва і, як наслідок, зростання безробіття; безпрецедентне підвищення цін і тарифів, трикратне знецінення гривні й обвальне падіння життєвого рівня людей; продовження атак влади на майновий комплекс ФПУ, сотні судових процесів, які відволікають сили і ресурси від основної роботи», – наголосив Григорій Осовий. Також він підкреслив, що урядові заходи жорсткої бюджетної економії і все більших зовнішніх запозичень ведуть державу до банкрутства, а людей – до зубожіння. Тому, як наслідок, маємо тотальну зневіру, розчарування суспільства неефективною діяльністю державних інститутів, політичних еліт, які, незважаючи на часті зміни, так і не спромоглися об’єднати націю і забезпечити сталий розвиток.

    На з’їзді було підбито підсумки діяльності ФПУ за минулі п’ять років, а також прийнято Стратегію діяльності ФПУ на 2016-2021 роки «Європейський вибір», в якій надано пріоритети створенню ефективної економіки, продуктивних робочих місць і водночас запропоновано взяти курс на нову соціальну політику та європейські стандарти життя.

    Делегати профспілкового форуму у своїх виступах проаналізували сучасну соціально-економічну ситуацію, а також найгостріші проблеми у своїх галузях та регіонах, запропонували конкретні кроки для покращення ситуації, підвищення ефективності дій профспілок.

    Ділові, конструктивні пропозиції пролунали у виступах заступника голови Профспілки працівників вугільної промисловості Валерія Мамченка, голови Вінницької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки Сергія Пугачова, голови первинної профспілкової організації студентів Харківського Національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди Профспілки працівників освіти і науки Світлани Білецької, голови первинної профспілкової організації технічного коледжу Національного університету водного господарства та природокористування Рівненської області Наталії Зінь, голови профкому організації ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Юрія Бобченка, голови первинної профспілкової організації ДП «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод ім. А.М. Макарова» Валерія Васильєва, голови Кіровоградської обласної організації профспілки працівників лісового господарства Валентини Токарчук, голови первинної організації ДПТЗ «Броварський професійний ліцей», члена ЦК Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України Оксани Пержинської та інших делегатів і гостей форуму.

    Заслухавши та обговоривши доповіді делегатів, учасники з’їзду перейшли до виборів голови ФПУ. Претендентами на цю посаду стали: Сергій Кондрюк, Григорій Осовий, Василь Попик, Андрій Присяжний та Олександр Яцунь.

    Перед голосуванням кожен кандидат мав можливість виступити перед присутніми у залі. Олександр Яцунь у своїй доповіді наголосив на тому, що профспілки мають відігравати роль локомотива у процесі становлення в Україні громадянського суспільства, виступати ефективним комунікатором між суспільством і владою. Профспілки повинні тиснути на владу з метою перекриття можливості неправомірного збагачення олігархів та спонукати їх стати соціально відповідальними.

    Вибори проходили шляхом таємного голосування. Більшістю голосів головою ФПУ обрано Григорія Осового. Його заступниками стали Євгеній Драп’ятий та Володимир Саєнко.

     

    Переглядів: 556 | Додав: adminmak | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Конструктор сайтів - uCoz