КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Макарівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Листопад 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 08:06

    Головна » 2015 » Листопад » 18 » VIII з’їзд Профспілки працівників освіти і науки України
    10:02
    VIII з’їзд Профспілки працівників освіти і науки України

    17 листопада 2015 року відбувся VIII з’їзд Профспілки працівників освіти і науки України, на якому було підбито підсумки роботи організації з 2010 до 2015 року.

    У роботі заходу взяли участь Голова Профспілки Георгій Труханов, заступники Голови Профспілки Сергій Романюк та Любов Гарбаренко, Голова ФПУ Григорій Осовий, представники Міністерства освіти і науки України, Комітету Парламенту з питань науки і освіти, делегати з’їзду від обласних організацій,  закордонні гості – Європейський директор Європейського комітету профспілок освіти Мартін Рьомер, Голова Профспілки болгарських вчителів Янка Такева та ін.

    Зі звітною доповіддю виступив Голова Профспілки Георгій Труханов, який зауважив, що протягом п’яти років захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів спілчан відбувався в умовах змін в суспільно-політичному житті держави, кризових явищ, падіння економіки, багатократного підвищення комунальних тарифів та цін на товари і послуги з використанням усіх передбачених законодавством форм і методів роботи. Профспілкою не допущено змін низки законів, постанов Верховної Ради України, що передбачали звуження соціально-економічних інтересів громадян. Переважна більшість пропозицій ЦК Профспілки знайшла відображення у Рекомендаціях на 2012-2021 роки. Проте існує ряд питань, які досі залишаються невирішеними, а саме: потребує оновлення величина прожиткового мінімуму, підвищення розміру мінімальної заробітної плати та посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС, її тарифні коефіцієнти для забезпечення законодавчо гарантованого статтею 57 ЗУ «Про освіту» рівня оплати праці педагогічних, науково-педагогічних працівників та спеціалістів системи освіти.

    Під час з’їзду делегат від Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Людмила Заворітько (голова Святошинської районної в м. Києві організації Профспілки працівників освіти і науки України) звернула увагу на те, що робота ЦК Профспілки дійсно проводилася в складних соціально-економічних умовах, але не варто оминати питання, які гостро торкаються працівників освітньої галузі. «Давайте проаналізуємо, чи дійсно покращилося життя вихователя, вчителя, викладача, технічного працівника? Чи призвела така «наполеглива» робота ЦК Профспілки до суттєвого збільшення рівня заробітної плати, розмороження ЄТС, індексації заробітної плати, поновлення ст.57 Закону України «Про освіту» щодо рівнів середніх посадових окладів?», - звернулася до присутніх Людмила Заворітько. «На зустрічах у трудових колективах я часто чую: «чому профспілковими лідерами не вживаються ефективні заходи, які б зупинили антисоціальну політику влади! Де рішучі системні, результативні дії Профспілки? А ми відповідаємо спілчанам, що Профспілкою знову направлено звернення до органів влади. Сьогодні людей вже не влаштовує така відповідь, їм потрібен результат», - сказала голова Святошинської РОП.

    Також вона зазначила, що у звіті підкреслюється, що збережено право працівників на пенсію за вислугу років, однак скромно замовчується, що необхідний для цього стаж збільшений, і педагог тепер буде працювати на 5 років більше.

    Людмила Заворітько наголосила: «Бідність освітян – це головна проблема, це наслідок цинізму корпорацій і їх представників у владі з одного боку та відсутність ефективного профспілкового плану дій – з іншого. Потрібно брати активну участь у робочих групах із напрацювання нормативно-правових актів у сфері освіти, навіть якщо нас туди не запрошують. Висвітлювати у ЗМІ чітку позицію Профспілки. Також необхідно проводити прес-конференції, круглі столи, зустрічі з керівництвом виконавчої та законодавчої гілок влади. Спілчани повинні відчути, що Профспілка їх надійний захисник. Лише відповідальність породжує довіру! Ми маємо зрозуміти: якщо не почнемо змінюватися – система нас зруйнує!».

    У ході з’їзду робота Профспілки працівників освіти і науки України за п'ятирічний термін була визнана «задовільною». Делегати на наступний термін обрали Георгія Труханова головою Профспілки працівників освіти і науки України.

     

    Переглядів: 452 | Додав: adminmak | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Конструктор сайтів - uCoz