КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Макарівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Червень 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 19.03.2024, 11:10

    Головна » 2013 » Червень » 10 » З 11 червня розпочнеться оздоровлення чорнобильців за новим Порядком
    11:33
    З 11 червня розпочнеться оздоровлення чорнобильців за новим Порядком

    Міністерство соціальної політики розробило новий Порядок, за яким вже з цього року будуть оздоровлюватися громадяни, які постраждали від аварії на ЧАЕС. Про це повідомила Міністр соціальної політики Наталія Королевська сьогодні під час селекторної наради в КМУ. За її словами, відповідний Порядок передбачає нові принципи організації оздоровлення як безпосередньо чорнобильців, так і дітей-чорнобильців, і був  введений в дію наприкінці квітня.

    «Цього року на оздоровлення чорнобильців передбачено 370 млн. грн. Новим же Порядком ми фактично змінюємо підхід до забезпечення постраждалих громадян санаторно-курортними путівками та путівками на відпочинок. Зокрема, відбудеться упорядкування черги осіб, які мають право на отримання путівок, – гарантовано зберігається обліковий номер у черзі на наступний рік для тих чорнобильців, які не отримали путівки в поточному році. Крім того, вперше для постраждалих третьої та четвертої категорій виділяються пільгові путівки», - сказала вона.

    Крім того, Міністр повідомила, що відповідно до нового Порядку постраждалі від аварії на ЧАЕС мають право вільного вибору санаторію  для лікування.

     «З-поміж санаторіїв, які бажають приймати „чорнобильців”, визначено 67 санаторіїв, заїзди до яких розпочнуться з 11 червня поточного року. Міністерство своєчасно надало в регіони список таких санаторіїв та граничну кількість виділених путівок для самостійного вибору санаторіїв постраждалими особами та батьками потерпілих дітей», - сказала вона.

    Водночас Наталія Королевська зазначила, що для того, щоб Міністерство могло надати путівки вже 11 червня, регіони повинні були дати відповідну інформацію ще вчора, 6 червня, однак продовжують надсилати її ще й зараз. 

    «Працівники Міністерства, щоб забезпечити чорнобильців оздоровчими путівками, працюють цілодобово і всі вихідні проведуть на роботі. І я вас попереджую, якщо 12 червня діти, потерпілі від  чорнобильської аварії, не виїдуть своєчасно до санаторіїв, – я особисто буду ініціювати перед Прем’єром кадрові рішення щодо керівників відповідних областей», - сказала Міністр, звертаючись до учасників наради. 

    Окрім того, за словами Наталії Королевської, ще у квітні поточного року Мінсоцполітики виділено понад 22 млн. грн. на організацію перевезення груп дітей до закладів оздоровлення та у зворотному напрямі, однак регіони досі не прозвітували про свою готовність. 

    «До старту оздоровчої кампанії – 1 червня – регіони повинні були повідомити Мінсоцполітики про укладені договори на залізничні та автомобільні перевезення. Але ще й сьогодні більшість областей інформацію про готовність до перевезення груп дітей не надало. Однак ми не допустимо зриву першого заїзду дітей», - сказала вона.

     

     

     

    Переглядів: 789 | Додав: adminmak | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Конструктор сайтів - uCoz