КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Макарівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Серпень 2011  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 03.05.2024, 05:10

    Головна » 2011 » Серпень » 26 » Прощавай, відпусточко!
    15:52
    Прощавай, відпусточко!

    Немає нічого приємнішого та кориснішого для здоров’я, ніж відпустка. Саме вона своєю кількістю днів справедливо компенсує вчителю надмірне емоційно-психологічне навантаження минулого навчального року. Але час спливає, як пісок крізь пальці, моря починають не вбирати, а віддавати сонячне тепло, – і таке довгоочікуване літо здається вже занадто швидкоплинною втіхою.

     

    Проте, не сумуйте за відпусткою! Пропонуємо декілька порад спеціалістів, які допоможуть вам, любі вчителі, налаштуватися на робочий ритм без особливих емоційних витрат.

     

    Висновки вчених остаточні: повернення з відпустки є справжнім стресом для організму людини. Знання цього факту спонукає до проведення попереднього налаштування на робочий процес.

     

    Найефективнішим інтелектуальним проявом інстинкту самозбереження є аутотренінг. Психологи радять відкинути нав’язливі меланхолійні думки, зокрема «невже, знову цілий рік працювати…», набагато краще – намалювати кольоровими фарбами уявні плани на майбутню відпустку. Так час збігатиме швидше, а наступний відпочинок здаватиметься не таким далеким.

     

    Увійшовши до вчительської, здійміть руки вгору та радісно виголосіть: «Ура! Нарешті я на роботі!» Це фізіологічне положення тіла викликає відчуття успіху. Навіть якщо ваше зізнання не буде схоже на відвертість, проте точно змусить колег посміхнутися. Згодом у дружній атмосфері обміняйтеся враженнями, які щедро подарувало вам літо. Таким чином повернення на роботу стане гармонійнішим, ніж у разі повного занурення в море робочих питань з порогу. Неквапливо та поступово – ось ваш девіз.

     

    У всьому світі сезоном оновлення і цвітіння вважається весна. Освітянам пощастило більше – така пора приходить до них двічі. І, як не парадоксально, ще й восени: новий навчальний рік, світлі відремонтовані кабінети, учні – доросліші, ви – мудріші… Під час щиросердного привітання з Днем знань, початком навчання дітей, вас і самих переповнить щастя оновлення, адже відбудеться емоційний обмін, який завжди надихає.

     

    Отож, шановні колеги, щиро бажаємо вам швидше налаштуватися на робочий ритм і успішно та продуктивно працювати протягом усього навчального року.

     

     Прес-служба КМОППОіНУ

     

    Переглядів: 690 | Додав: adminmak | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Конструктор сайтів - uCoz